Helhetslösning inom VVS från rörmokare i Smedjebacken

Även om du kan utföra vissa VVS-arbeten själv är det alltid tryggast att anlita ett lokalt byggföretag som har rörmokare i Smedjebacken som är certifierade. Det innebär att arbetet utförs enligt gällande branschregler. Läs mer om VVS-arbeten här.

När du ska bygga nytt hus eller renovera din befintliga fastighet kommer du att behöva ta hjälp av en rörmokare i Smedjebacken för att utföra arbeten med VVS. VVS är ett brett begrepp som omfattar ett flertal områden som bland annat vatten och avlopp, värme och ventilation.

 

Arbete med VVS får endast utföras av en behörig rörmokare eftersom det krävs kunskap och erfarenhet om både arbetets utförande men också kring det material som ska användas. Om du behöver hjälp med din VVS kan du kontakta oss på Barkens Bygg AB som har behöriga rörmokare i Smedjebacken som utför arbetet tryggt och säkert.

 

Vårt byggföretag i Smedjebacken utför allt inom VVS

När du ska genomföra ett project som exempelvis en badrumsrenovering eller installera en värmepump bör du alltid anlita en behörig rörmokare i Smedjebacken eller din lokala ort som utför arbetet på ett korrekt sätt. Det finns många andra VVS-arbeten som också bör utföras av en behörig rörmokare, se exempel nedan.

 

  • När du ska byta ut vattenledningar eller avlopp i kök eller badrum ska arbetet utföras av en behörig rörmokare för att dina försäkringar ska gälla.
  • Även om du får utföra arbetet själv bör du ändå anlita en rörmokare då du ska installera vitvaror som exempelvis en tvättmaskin eller diskmaskin. Det är framför allt viktigt om det inte finns avlopp och vatten framdraget eller då du behöver dra fram elektricitet, vilket alltid ska utföras av en behörig elektriker.
  • När du ska installera varmvattenberedare eller en värmepump ska arbetet utföras av behöriga VVS-tekniker. Likaså om du ska installera eller renovera ett vattenburet värmesystem eller vattenburen luftkonditionering.
  • Installation av vitvaror på en toalett och byte av kranar bör också utföras av en behörig rörmokare i Smedjebacken så att arbetet utförs korrekt för att det inte senare ska uppstå läckage som orsakar fuktskador.

 

Att utföra arbete med VVS på egen hand kan få stora konsekvenser

Om du som lekman utför arbetet med VVS själv eller anlitar en hantverkare som inte är certifierad ökar riskerna för att arbetet inte utförs korrekt eller med godkänt material. Det gör att risken för att det senare ska uppstå en vattenskada ökar. Om du får en vattenskada leder det ofta till omfattande skador som blir mycket dyrbara att reparera. Om så är faller kommer försäkringsbolagen sannolikt inte att betala ut ersättning eftersom arbetet inte är utfört av en behörig och certifierad hantverkare vilket innebär att du själv får stå för kostnaderna.

 

Anlita en behörig rörmokare i Smedjebacken för din VVS

Om du ska utföra VVS-arbeten i din fastighet kan du vända dig till oss på Barkens Bygg AB, ett byggföretag i Smedjebacken som utför alla typer av tjänster inom VVS. Våra behöriga rörmokare i Smedjebacken är certifierade och utför arbetet säkert, korrekt och med högsta kvalitet. Kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt platsbesök för diskussion kring din VVS. 

Kontakta oss för kostnadsfri offert inför ditt kommande byggprojekt

Är du i behov av ett byggföretag i Smedjebacken? Vi på Barkens Bygg erbjuder privatpersoner, företag och föreningar gratis offert & platsbesök för att hjälpa er med det kommande byggprojektet!