Vad är det för pris på en badrumsrenovering i Smedjebacken?

Vad är det för pris badrumsrenovering i Smedjebacken?

En badrumsrenovering är ett relativt stort projekt och som kund är det normalt att leta information om vad slutkostnaden kommer att landa på. Dock är det så att kostnaden för en badrumsrenovering skiljer sig rejält åt beroende på dina behov och förutsättningar. Det är därmed omöjligt att ge en prisuppgift utan att ha information om just ditt badrum. Det är en mängd faktorer som spelar in gällande priset för renoveringen till exempel om du måste anlita en rörmokare Smedjebacken och i denna artikel kommer vi ge dig lite hjälpsamma råd om vad du ska tänka på för hålla koll på kostnaderna. De saker vi kommer att ta upp är:

  • Materialval
  • Storleken på ditt badrum
  • ROT-avdrag

Materialval och storlek på badrummet

Det finns olika standarder på badrum, så som enkla badrum som kostar mindre än exklusiva badrum. Dina materialval kan spela stor roll för slutkostnaden för badrumsrenoveringen. Kakel och klinkers är exempelvis dyrare än om du väljer våtrumsmatta och våtrumstapet. Det senare är billigare i inköp och tar samtidigt mindre tid att montera. Dock är det en smaksak också, många föredrar att ha kakel och klinkers i badrummet. En annan sak du bör tänka över är golvvärme, det är skönt att ha golvvärme i badrummet men det utgör en extra utgift för renoveringen. Även badrumsinredningen du väljer är av stor vikt för totalpriset.

Många väljer dock att satsa på badrumsinredning som är vatten- och strömsnål, vilket innebär en besparing i längden men en dyrare kostnad vid renoveringen. En annan sak som har stor påverkan på slutpriset av badrumsrenoveringen är vilken storlek ditt badrum har. Ju större badrummet är desto mer material går åt och desto längre tid behöver hantverkarna på sig för att bli klara. Hantverkare brukar ta mellan 400 och 600 kronor per timme i arbetskostnad, eller eventuellt 5 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter. Du bör alltid be om en detaljerad offert för att se vad du betalar för respektive del av renoveringen.

Utnyttja ROT-avdrag för lägre pris

Du kan i princip alltid få ROT-avdrag vid en badrumsrenovering. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad så oavsett om du renoverar befintligt badrum eller bygger till ett nytt i ditt hus är du berättigad till avdraget. Det är viktigt att du kontrollerar att firman du anlitar har f-skattsedel, då det är ett krav för att du ska kunna ta del av ROT-avdraget. Du måste även vara bosatt i fastigheten, samt stå som ägare för den, för att kunna göra avdraget. Det gäller även för arbeten som utförs på platser där du är delvis bosatt, som i ditt fritidshus till exempel.

ROT-avdraget kan enbart användas om du är över 18 år och har betalt in skatt under året. Men hur ser då avdraget ut? Jo du får 30 % i avdrag på hantverkarnas arbetskostnader för din badrumsrenovering. Det gäller alltså inte för materialkostnader och eventuella transportkostnader. Dock är arbetskostnaden ofta en stor del av fakturan för renoveringen och du kan därmed tjäna en hel del pengar på att utnyttja ROT-avdraget. Seriösa firmor sköter ansökan om avdraget för dig och du får därmed en faktura där det redan är bortdraget från totalpriset. Tack vare ROT-avdraget kan du fixa badrummet till ett lägre pris.

Kontakta Byggföretag Smedjebacken för mer information om pris för badrumsrenovering

Vi på Byggföretag Smedjebacken hjälper dig gärna med råd och tips gällande din badrumsrenovering. Vi erbjuder även hjälp med planeringen samt själva renoveringen. Du kontaktar oss enkelt via vårt formulär här på hemsidan, där du kan ange all information du tror vi behöver för att kunna ge dig en kostnadsfri offert. Vi kan också göra ett kostnadsfritt hembesök för att se hur ditt badrum ser ut och därmed kunna ge en bättre prisuppgift. Mät gärna badrummet innan så att vi har ett hum om hur stort det är. Vi ger dig alltid en offert där ROT-avdraget redan är borträknat.

Kontakta oss för kostnadsfri offert inför ditt kommande byggprojekt

Är du i behov av ett byggföretag i Smedjebacken? Vi på Barkens Bygg erbjuder privatpersoner, företag och föreningar gratis offert & platsbesök för att hjälpa er med det kommande byggprojektet!