Experter på byggföretag i Fagersta går igenom hur ett takbyte går till

När du behöver genomföra ett takbyte kan du vända dig till vårt byggföretag i Fagersta, vi har takläggare som är experter på alla typer av takbeklädnader. Vi utför arbetet enligt gällande branschregler och med ett resultat som överträffar dina förväntningar. Läs mer om vår arbetsprocess här.

Har taket börjat läcka, så att det uppstått fuktskador, eller uppnått sin förmodade livslängd så är det dags att genomföra ett takbyte. Det mest optimala är att utföra ett takbyte innan taket börjar släppa igenom vatten så att du inte riskerar fuktskador inne i fastigheten som kan leda till dyrbara reparationer. Om du vill få hjälp med ditt takbyte kan du kontakta oss på Barkens Bygg AB. Vårt byggföretag i Fagersta har takläggare som är proffs på alla typer av tak och vi är alltid glada över att berätta mer om oss och hur vi kan hjälpa just dig.

 

Vårt byggföretag i Fagersta hjälper dig med ditt takbyte

Ett takbyte bör helst utföras innan fuktskador börjar bilda. Det är därför bra att ha koll på hur länge sedan taket fick en omläggning och om takläggningen utfördes på ett fackmannamässigt sätt. Ett tak bör kontrolleras två gånger varje år, normalt före vintern och efter vintern, vilket gör att du snabbt kan upptäcka skador på taket. Har du takpannor kan du lyfta på några stycken för att kontrollera om läkten har fått röta eller om tätskiktet är skadat. Du kan också gå upp på vinden för att se om det kommit in fukt genom innertaket.

 

Arbetsprocessen vid ett takbyte

  • Till att börja med granskar vi förutsättningarna för ditt takbyte, lyssnar på dina önskemål och bistår dig med konsultation kring ditt nya tak. När vi har ett underlag klart för ditt takbyte och du har accepterat vår offert bestämmer vi sedan en dag då arbetet ska påbörjas.
  • På angivet startdatum river vi av den gamla takbeklädnaden och det gamla tätskiktet. Om det finns skador eller fukt i råsponten byts även råsponten ut. Allt byggavfall samlas i en container för transport till kommunens återvinning.
  • Därefter sätter vi nytt tätskikt, gjort med ett godkänt material som har lång livslängd på taket.
  • Slutligen lägger vi den nya takbeklädnaden så att taket blir helt tätt och får ett bra utseende.
  • Efter att taket är lagt genomför vi en besiktning av taket tillsammans med dig så att du är 100 % nöjd med vårt arbete.

 

Vårt byggföretag i Fagersta kan åta sig din takomläggning

Barkens Bygg AB är ett byggföretag i Smedjebacken som utför tjänster åt företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. När du vill lägga om ditt tak eller vill få hjälp med andra byggprojekt kan du anlita våra yrkesutbildade och erfarna hantverkare som utför arbetet med ett kvalitet i fokus. Du kan använda formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt möte för konsultation kring ditt takbyte.

Kontakta oss för kostnadsfri offert inför ditt kommande byggprojekt

Är du i behov av ett byggföretag i Smedjebacken? Vi på Barkens Bygg erbjuder privatpersoner, företag och föreningar gratis offert & platsbesök för att hjälpa er med det kommande byggprojektet!