Tips & Råd när du ska anlita rörmokare i Dalarna

Tips & råd när du ska anlita rörmokare i Dalarna

Är du i behov av en rörmokare Smedjebacken? Då ska vi ge dig några bra tips på vägen som kommer göra din upplevelse så mycket bättre. En rörmokare kan behövas till så många olika saker, så som badrumsrenovering, köksrenovering och installation av värmepannor. Det första du ska tänka igenom är din budget för projektet, sedan ska du hitta ett seriöst företag med f-skattsedel. Det är också klokt att kolla upp referenser för företaget på liknande arbeten som det du vill ha utfört, för att du ska känna dig trygg. Nedan ska vi ta upp:

  • Att tänka på gällande offert och avtal
  • Tänk på att du kan ha rätt till ROT-avdrag

Var noga med att be om detaljerad offert och be om skriftligt avtal

När du vet vad du vilket arbete du vill ha utfört har det blivit dags för offertförfrågan. Vårt bästa tips där är att du ber om en detaljerad offert. Då kan du se respektive kostnad för material, arbetet samt transport eller övriga kostnader. När du gör en förfrågan om en offert är det klokt att ange så mycket information du kan om arbetet som ska utföras, då det gör det enklare för firman att ge en så rättvisande offert som möjligt. Be gärna om ett hembesök så att byggföretaget kan se exakt hur förutsättningarna är.

När du har bett om en offert och fått ett prisförslag har du alltid rätt att tacka nej till den om du inte känner att din budget räcker till. Du kan också planera tillsammans för att renoveringen eller dylikt ska kunna utföras inom din budget. Ibland du kan du välja billigare material som ändå är bra. När det har blivit dags för att avtala ett kontrakt för arbetet är det av allra största vikt att det sker skriftligen. I avtalet ska allt som ingår stå angivet för att du ska kunna känna dig trygg.

Kontrollera om du kan få ROT-avdrag

När du fixar till hemma kan du ha rätt till ROT-avdrag från Skatteverket. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och det är just de sakerna det gäller. Oavsett om du vill ha hjälp av rörmokare Söderbärke för en badrumsrenovering eller installation av ny varmvattenberedare är det arbeten som ger dig rätt till ROT-avdrag. Avdraget gäller på arbetskostnaderna för arbetet, medan du betalar fullt pris för materialet och övriga kostnader. Du får 30 % lägre pris på arbetskostnaderna vilket kan bli en hel del pengar beroende på vilken typ av arbete som ska utföras.

Som mest kan du få 50 000 kronor i ROT-avdrag per kalenderår och du måste uppfylla en del krav för att ha rätt till det. För det första måste du vara 18 år samt äga bostaden där arbetet utförs. Dessutom måste du vara bosatt i den, antingen helt eller delvis. Sedan måste du ha betalt in tillräckligt mycket skatt. När du anlitar en seriös firma behöver du inte själv tänka på att ansöka om avdraget utan de sköter det själv. Du får en faktura med ROT-avdraget medräknat sedan kompenseras firman av Skatteverket.

Kontakta Byggföretag Smedjebacken för att anlita professionella rörmokare

Vi på Byggföretag Smedjebacken ger dig gärna fler tips och råd om vad du bör tänka på när du ska anlita en rörmokare. Att vara ute i god tid är ytterligare ett bra tips då du oftast kan få ett bättre pris när du har framförhållning. Du kan kontakta oss via formuläret här på hemsidan för att bolla idéer, be om en offert eller om du vill att vi gör ett hembesök. Vi kan hjälpa till med allt från planering till det slutliga arbetet och har fokus på att du som kund ska bli nöjd.

Kontakta oss för kostnadsfri offert inför ditt kommande byggprojekt

Är du i behov av ett byggföretag i Smedjebacken? Vi på Barkens Bygg erbjuder privatpersoner, företag och föreningar gratis offert & platsbesök för att hjälpa er med det kommande byggprojektet!