Tjänster inom rörmokeri och VVS i Smedjebacken

Har du behov av tjänster inom VVS och rörmokeri i Smedjebacken med omnejd? Då kan du lära dig mer om vilka tjänster som erbjuds här i vår artikel. En VVS-arbetare eller rörmokare kan behövas för flera typer av arbeten och de allra flesta av dem får inte lov att utföras på egen hand. VVS står för värme, vatten och sanitet och det är just tjänster inom de områdena som erbjuds. Exempel på arbeten som kan utföras är:

  • Installation av inredning i badrum
  • Installation av värmepump och varmvattenberedare
  • Rördragning i kök, badrum och dylikt

Anlita rörmokare för renovering

Om du ska renovera ditt kök eller badrum kommer du att behöva anlita en VVS-montör, eller rörmokare som det kallas i vardagstal. I deras arbetsuppgifter ingår bland annat rördragning i kök, badrum samt andra våtutrymmen. De installerar även badrums- och köksinredning så som dusch, badkar, toalettstol och diskbänk. Om du precis har köpt en diskmaskin ska den helst också kopplas in av en rörmokare för att undvika läckage eller felkopplingar. Om det görs på ett felaktigt sätt ökar risken för vattenskador.

Om du redan har gjort egna ritningar över hur du vill att det ska se ut efter din badrumsrenovering är det viktigt att du låter en rörläggare se över skissen. Det finns nämligen en del tekniska detaljer som enbart professionella yrkesmän är medvetna om och lägger märke till. Det är inte bara privatpersoner som kan anlita rörmokare för renovering, det kan även företag, sjukhus och fastighetsbolag göra när behovet finns. Glöm inte att du alltid ska kontrollera VVS-arbetarnas licenser.

VVS-arbetare kan hjälpa dig med flera typer av installationsarbeten

Om du vill uppgradera ditt värmesystem i hemmet eller om din varmvattenberedare börjar sjunga på sista versen är du också i behov av en VVS-montör. De kan också hjälpa till med installation av solvärme, elpanna eller element. Det behövs även en VVS-arbetare om du ska installera en tvättmaskin eller dylikt. Det krävs speciella utbildningar och licenser för att få kalla sig själv rörmokare och som kund har du rätt att se bevis på att de finns.

Ett arbete som inte ska förglömmas är att rörmokare också hjälper till när du har problem med stopp i ditt avlopp, eller andra problem med rörsystemen i ditt boende. Om du som privatperson anlitar en VVS-montör för till exempel installation av värmepanna eller som hjälp vid en badrumsrenovering har du rätt till ROT-avdrag. Det gäller såvida du uppfyller de krav som ställs. ROT-avdraget ger dig 30 % i avdrag på arbetskostnader för renoveringsarbeten, ombyggnad och tillbyggnad.

Kontakta oss för hjälp inom VVS

Oavsett vilken tjänst inom rörmokeri och VVS du är i behov av kan du kontakta oss via vårt formulär här på hemsidan. Fyll i vad du önskar få hjälp med så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Vi erbjuder såväl kostnadsfri offert som gratis hembesök för att planera ditt projekt. Alla våra anställda har rätt utbildningar och gedigen erfarenhet inom VVS. Vi kan hjälpa dig med allt från planering till slutförande av arbetet.

Kontakta oss för kostnadsfri offert inför ditt kommande byggprojekt

Är du i behov av ett byggföretag i Smedjebacken? Vi på Barkens Bygg erbjuder privatpersoner, företag och föreningar gratis offert & platsbesök för att hjälpa er med det kommande byggprojektet!